به گزارش خبرنگار مهر، برابر با این قرارداد 30 ساله دولت ابوظبی تنها برای استفاده از نام موزه لوور 400 میلیون یورو پرداخت می کند که از این مبلغ 150 میلیون یورو ظرف یک ماه پرداخت می شود. فرانسوا لورت، رئیس موزه لوور، در این زمینه گفت: "برای استفاده از نام لورر این رقمی عادلانه است." این قرارداد بی سابقه در هتل پالاس امارات به امضا رنو دوندیو دو وابره وزیر فرهنگ فرانسه و شیخ سلطان بن طهنون النهیان رئیس اداره گردشگری امارات رسید.
وزیر فرهنگ فرانسه و رئیس اداره گردشگری امارات (چپ)
خبر احداث شعبه ای از لوور در امارات در فرانسه جنجال زیادی به پا کرد و حدود 4650 نفر شامل دهها تن از موزه داران و مورخان با امضا یک طومار اعتراض خود را نشان دادند. منتقدان لوور را به "فروش روح خود" متهم کردند و این پروژه را اقدامی دانستند که از تعداد بازدیدکنندگان این موزه که سالانه حدود 3/7 میلیون نفر است، می کاهد. اما لورت و همکارانش تاسیس شعبه ای از لوور را در جهت ترویج فرهنگ فرانسه می دانند.
این موزه که "لوور ابوظبی" نام دارد به مساحت 24 هزار متر مربع در جزیره سعدیات تاسیس می شود و ژان نوول، آرشیتکت فرانسوی آن را طراحی کرده است. احداث این بنا از سال آینده آغاز می شود و بودجه ای در حدود 83 میلیون یورو برای ساخت آن در نظر گرفته شده است. برابر با قرارداد، در چهار سال نخست حدود 300 اثر هنری به صورت قرضی در اختیار "لوور ابوظبی" قرار می گیرد که این تعداد در دوره های بعد به 250 و بعد 200 اثر کاهش می یابد. لورت می گوید: "ما قادریم بدون خالی کردن لوور، آثار هنری مهم را به طور قرضی به این موزه بدهیم."
موزه لوور ابوظبی یکی از چهار موزه مهم شامل موزه هنرهای معاصر گاگنهایم است که در جزیره سعدیات تاسیس می شود. دولت ابوظبی قصد دارد تا سال 2018 این جزیره را به یک تفریحگاه توریستی و جایی برای اقامت 150 هزار نفر تبدیل کند.
نظر شما